arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Kako poteka igranje rulete? Odgovarjamo na vsa vaša vprašanja

Preden se poglobite v igranje rulete, je dobro vedeti, kako le-ta poteka. Zato smo za vas pripravili priročnik, ki vsebuje vse informacije, ki jih potrebujete za začetek. Izvedeli boste, kako postopati pred začetkom igre, kaj morate vedeti o pravilih, dotaknili pa se bomo tudi različnih vrst rulete ter pojasnili, kakšne so razlike med njimi. Seveda pa si bomo ogledali tudi, katere poteze so vam na voljo in kako potekajo stave.

Za lažje razumevanje poteka igre smo vse potrebne informacije strnili v tri faze oz. korake, ki se vedno znova ponavljajo:

How to play Roulette77
Step 1
korak 1: Določitev velikosti stave

Pred začetkom igre se morate odločiti, koliko želite staviti. To lahko storite s premikom igralnih žetonov na igralno polje. Vsak izmed njih ima svojo vrednost (od 1 do 100), skupni seštevek le-teh pa določa višino vaše stave. Ko preštejete vaše žetone in preverite, da se ujemajo z višino želene stave, jih zložite na kup ter potisnite na igralno polje. Po sprejetju stav bo krupje zavrtel igralno kolo.

Izberite stavo
Opis

Številčna stava – Pri tej vrsti stave vse žetone postavite na posamezno številko (od 0 do 36). S tem si omogočite 2,70% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 35 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 36 EUR.

Stolpična stava – Podobno kot pri stavi na ducat, tudi tukaj stavite na skupino 12 številk, le da te niso v zaporedju. S tem si omogočite 32,43% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 2 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 3 EUR.

Deljena stava – Pri tej vrste stave žetone postavite na dve polji. S tem si omogočite 5,41% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 17 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 18 EUR.

Stava na ducat – Pri tej vrsti stave žetone postavite na enega izmed treh ducatov številk (1-12, 13-24, ali 25-36). S tem si omogočite 32,43% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 2 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 3 EUR.

Ulična stava – Pri tej vrsti stave žetone postavite na tri številke v eni vrsti. S tem si omogočite 8,11% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 11 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 12 EUR.

Stava na liha / soda števila – Pri tej vrsti stave žetone položite na liha (primer: 1, 3, 5) ali soda števila (primer: 2, 4, 6). S tem si omogočite 48,65% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 1 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 2 EUR.

Vogalna stava – Pri tej vrsti stave žetone postavite na štiri številke hkrati. S tem si omogočite 10,81% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 8 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 9 EUR.

Stava na barvo (rdeča / črna) – Pri tej vrsti stave žetone položite na eno izmed barv, torej rdečo ali črno. Če se žogica ustavi na pravi barvi, število ni pomembno in zmaga bo vaša. S tem si omogočite 48,65% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 1 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 2 EUR.

Vrstična stava – Pri tej vrsti stave žetone postavite na številke dveh vrsticah, torej 3 x 2 (skupno 6 številk). S tem si omogočite 16,22% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 5 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 6 EUR.

Stava na visoka / nizka števila – Pri tej vrsti stave žetone položite na eno izmed dveh skupin števil, torej nizko (1-18) ali visoko (19-36). S tem si omogočite 48,65% možnosti za zmago. Izplačilo je v razmerju 1 : 1. Primer: stavite 1 EUR, kar vam bo v primeru zmage prineslo izplačilo v skupni vrednosti 2 EUR.

Step 2
korak 2: Krupje zavrti kolo rulete

Ko so stave zaključene, bo krupje zavrtel kolo rulete. V tradicionalni igralnici je pomembno, da ste na to pozorni, saj bo ta korak tudi verbalno napovedal, sicer bo za to avtomatično poskrbela programska oprema. Na tej točki si lahko malenkost oddahnete in počakate, da se žogica ustavi, nato pa bo znan tudi rezultat vaše stave.

Step 3
korak 3: Interpretacija rapleta igre

Igra rulete ima lahko različne izide. V tej fazi igre boste seznanjeni z rezultati vaše stave, ki so lahko za vas ugodni (zmaga) ali neugodni (poraz). V primeru, da igrate na spletu, bo za vse ostalo poskrbela programska oprema, tako da vam na tej točki igre ni več potrebno postoriti ničesar drugega. Ko vam zmanjka energije (oz. ko ste že malenkost na tesnem z žetoni), pa si ne pozabite vzeti malo odmora.

Vrste igre: Ali obstaja več različic rulete?

Ameriška ruleta
Wheel American Roulette
Numbers American Roulette
Evropska ruleta
Wheel European Roulette
Numbers European Roulette
Francoska ruleta
Wheel French Roulette
Numbers French Roulette

Obstajajo tri različice igre in vsaka ima svoje posebnosti. V tem poglavju se bomo dotaknili vsega, kar morate vedeti o njih, da bo vaša izkušnja karseda pestra.

  • Prva različica igre, za katero morate vedeti, je Evropska ruleta. Ima namreč samo eno ničlo in je splošno sprejeta kot klasična oblika igre, na podlagi katere so zasnovane vse ostale novejše različice.
  • Ameriška ruleta je malenkost drugačna različica igre, ki vključuje kar dve ničli. Po eni strani to pomeni, da bo igralec imel malenkost manjše možnosti za zmago, a hkrati odpira možnost za povsem novo obliko stav.
  • Kot zadnjo pa želimo izpostaviti Francosko ruleto, pri kateri velja tako-imenovano pravilo “La Partage”. V primeru, da žogica konča na ničli, vi pa ste stavili na sodo ali liho število, vam krupje polovico vaše stave vrne. Pravilo “En Prison” deluje na podoben način, vendar vam v tem primeru pripada vračilo celotne vrednosti stave. “La Partage” je stalnica pri igranju Francoske rulete, z nekoliko iskanja pa boste brez težav našli tudi igralnice, ki podpirajo “En Prison”.

FAQs

Katero različico igre se najbolj splača igrati?

Pri vaši odločitvi se orientirajte glede na vaše želje, vendar naj vas obenem ne bo strah raziskovati in izkusiti nekaj novega. Zagotovo pa je iz matematičnega stališča za igralca najbolj ugodno, da svoje žetone porabi na Evropski ruleti, saj le-ta nudi malenkost boljše možnosti za zmago.

Ali sledenje določeni strategiji ali sistemu stav zagotavlja 100% zanesljive rezultate?

Ne. Ruleta spada med igre na srečo, zato jo je potrebno kot takšno tudi obravnavati. Sledenje priporočenim strategijam in sistemom stav vam nudi zgolj izboljšane možnosti za zmago, hkrati pa vam pomaga tudi pri modrem ravnanju z vašimi žetoni, da bo užitek trajal čim dlje.

Kako poteka registracija na Roulette77?

Na spletnem mestu Roulette77 registracija ni potrebna. Vse, kar potrebujete za začetek igre, je računalnik ali pametni telefon, na katerem ste namestili enega izmed sodobnih brskalnikov. Za vse ostalo bomo poskrbeli sproti, vi pa boste o tem ustrezno obveščeni.

Glede na to, da Evropska različica nudi ugodnejše pogoje za zmago, zakaj naj bi preizkusili tudi Ameriško?

Drži, a Ameriška različica ima svoje prednosti, ki jih ne gre zanemariti. To je namreč edina različica, kjer lahko stavite na 5 različnih številk hkrati; v Evropski različici vam ta poteza namreč ni na voljo. Poleg tega se ogromno igralcev zanjo odloča, ker jih enostavno bolj pritegne.

Ali je ruleto mogoče premagati?

Ruleta je zasnovana na programski opremi, ki generira naključne številke s pomočjo dovršenih računalniških algoritmov. Zatorej je odgovor “ne”. Vendar pa je tukaj potrebno izpostaviti eno izjemo, ki se nanaša predvsem na fizično različico rulete, kjer lahko igralec v svojo korist uporabi zunanje dejavnike kot npr. neravno površino.